Opis projekta:

Tinitus je zaznavanje hrupa ali zvonjenja v ušesih. Pogosta težava je tinitus, ki prizadene približno 15 do 20 odstotkov ljudi. Tinitus sam po sebi ni bolezen – je simptom osnovnega stanja, kot so starostna izguba sluha, poškodba ušesa ali motnja krvnega obtoka. Čeprav je tinitus moteč, ponavadi ni znak nečesa resnega. Čeprav se lahko s starostjo poslabša, se lahko tinitus z zdravljenjem izboljša. Zdravljenje ugotovljenega vzroka včasih pomaga. Drugi načini zdravljenja zmanjšajo ali prikrijejo hrup, zaradi česar je tinitus manj opazen. Simptomi: zvonjenje, brenčanje, bučanje, klik, sikanje, brenčanje. Obstajajo klinike, ki omogočijo tretmaje s svetovanjem in magnetne stimulacije, ki pri nekaterih ljudeh uspešno zmanjša simptome tinitusa. Trenutno se tretma pogosteje uporablja v Evropi in v nekaterih preskušanjih v ZDA. Ideja prototipa se je porodila, da bi izdelali napravo in sicer dve v enem, torej na eni strani izdelek z elektromagnetno stimulacijo telesa na prave frekvence, ki jo podpira mobilna aplikacija s toni oz. zvoki, ki dušijo tinitus in programirajo možgane na druge frekvence.

Izvedba prototipa:

Prototip smo izvedli v fizični in digitalni obliki (razvoj programske opreme). Digitalna oblika je tudi izvedba za postavitev aplikacije na portal v oblačni strežnik. Izdelek deluje kot celota in sicer elektro stimulator telesa pod aktivno aplikacijo, ki deluje na tinitus in reprogramira možgane. Elektronsko naprava za bio-frekvenčno terapijo na človeško telo na osnovi elektromagnetnih signalov z določenimi frekvencami smo zasnovali na podlagi teorije Hulde Clark, oziroma knjige »Zdravljenje vseh bolezni«. Osnova bio-frekvenčne terapije je, da je človeški doseg od 1520 KHz do 9460 KHz. Patogeni (plesni, virusi, bakterije, črvi, pršice) se gibljejo med 77 KHz in 900 KHz. Na našo srečo lahko delamo na uničevanju patogenov v spodnjem območju brez vpliva na ljudi v zgornjem območju.

Tinitus aplikacija: 

Za zasnovo aplikacije smo izvirali iz drugih teoretskih postavk. Osebe, ki trpijo za tinitusom slišijo različne višine zvoka, na primer 7000 Hz, kar so že visoki zvoki. Zato smo želeli z aplikacijo ponuditi nižje tone, ki bi ob bio-resonančni terapiji preprogramirali možgane na nižje frekvence. Študije potrjujejo, da je budistična mantra Om Mani Padme Hum sestavljena iz frekvenc, za katere je znano, da ob skandiranju ustvarjajo močne vibracije. Te ustvarjajo resonančni učinek kot rezultat tvorbe konstruktivnih interferenčnih vzorcev med frekvencami vsakega zloga, kar je morda razlog, da ima spev terapevtski / zdravilni učinek na telo in njegovo telo funkcije. Zlog OM se vedno šteje za najpomembnejši zlog in je bil najden v mnogih religijah. Ponavljanje mantre OM povzroči stabilizacijo možganov. Skupina je tudi to petje potrdila kot a možganski stabilizator in predlagal, da se z vadbo lahko vstopajo vse globlje v lastno naravno stanje (Gurjar et al 2009). V mantri je OM sestavljen iz treh frekvence – 110,76 Hz, 170,66 Hz in 289,13 Hz, kjer prva frekvenca – 110,76 Hz je del frekvenc gama valovi, zabeleženi v možganih in zato podpirajo uvajanje gama možganskih valov. Analizirali smo več deset glasb in tonov ter izbrali 4, ki imajo povprečne frekvence od 100 do 200 ter pripravili izgled aplikacije.